5 tips om je voornemens te laten slagen

14 december, 2018

Veel mensen stellen zichzelf deze vraag elk jaar weer opnieuw, omdat ze er niet in slagen voornemens ook daadwerkelijk te realiseren. Veel stoppen al in de eerste week of schuiven de start voor zich uit. Herken jij dat ook?

Toch wil je ook dit jaar weer je goede voornemens laten slagen. Maak dan gebruik van de volgende 5 tips:
 

Maak van je voornemens concrete doelen met een beweging
Een voornemen is nog maar een idee/wens waar je naar streeft. Maak er een concreet tijdgebonden doel van met een actieve beweging. Dus "ik ga per 1 januari gezond eten en weeg op 31 januari 2kg minder" in plaats van "mijn voornemen is om minder ongezond te eten". Een concreet doel met concrete beweging werkt motiverend en brengt je in actie. Het is duidelijk wat je wilt bereiken. Een groot doel kun je op deze manier ook verdelen in kleine doelen. Op deze manier behaal je vaker resultaat en dat werkt stimulerend. 


De juiste reden
De reden moet niet voor een ander zijn, omdat je omgeving je te dik vindt of omdat de huisarts vindt dat iets beter voor je is. Een goed doel slaagt alleen als de reden van jou is, als jij het wilt. Dat is de enige reden die motiveert. Doe het voor jezelf! 


Een positief doel
Goede doelen in ontkenning zullen een kleine kans van slagen hebben. Mensen denken liever aan leuke dingen, bedenk dus een doel waarbij je aangeeft wat je wilt bereiken. Je zult je op deze manier ook minder focussen op dat wat je moet laten.
 

Begin direct
Op oudejaarsavond spreken we onze doelen uit en zeggen in het nieuwe jaar direct te gaan starten. Toch start een groot deel pas later. Helaas is uitstel vaak afstel en is het dus verstandiger om ook gelijk op 1 januari te starten. Mocht je toch hebben gewacht dan heb ik een nieuwtje. Elke dag kun je beginnen! Wacht niet op een nieuw goed moment, maar begin nú! 
 

Wees mild voor jezelf
Op weg naar het behalen van je doelen zul je zeker ook een keer de fout in gaan. Je bent immers ook maar een mens. Een 'foutje' betekent niet dat het niet meer mogelijk is om je doel te behalen. Wees dus mild voor jezelf, verwijt het jezelf niet en stop vooral niet. Pak de draad direct weer op, want je bent al zover gekomen.

Categorieën

Archief